Keresőoptimalizálás és SEO az öntészetben

A SEO versenytársak megértése taktikai betekintést nyújthat a lehetőségek felfedezéséhez. A versenyzés előtt a sportolók sok órát töltenek azzal, hogy megértsék a kiaknázandó gyengeségeket, és megtalálják a lehetséges hiányosságokat a játéktéren. A digitális marketingnek ugyanolyan szintű betekintést és elemzést kell biztosítania. A konkurencia képviselői azonosítása és áttekintése segíthet a potenciális kulcsszavak erős listájának összeállításában, linképítési lehetőségek megtalálásában és személyi profilok kialakításában.

A versenytársak elemzésének megkezdése

A versenytárs elemzés összeállításakor fontos megbizonyosodni arról, hogy az elemzésből kiderül: amit egy versenytárs csinál, hogy csinálják, milyen tényezők közül a legkiemelkedőbbek SEO stratégiájukban.

Ezen információk felhasználásával lehetőség nyílik olyan nagyszabású SEO belső stratégiák létrehozására, amelyek segítségével felülmúlhatja versenytársait és magasabb helyezéseket érhet el. Az első lépés a versenytársakról alkotott átfogóbb kép felmérése. Kezdje azzal, hogy használja a Google-t, és írja be a fő kulcsszavakat, mely lehet akár az öntészet szó. Nézze meg, mely webhelyek jelennek meg a rangsorban. Ezután olyan eszközöket használhat, amelyek segítenek elmélyülni az öntészettel foglalkozó versenytársak elemzési folyamatában.

Ezt használhatja kiindulási pontként, hogy kitalálja, kik a keresőoptimalizálásban a fő versenytársai. Néhány adatpont, amely segíthet ebben a kutatásban. Az egyes öntészettel foglalkozó domainek kulcsszavainak számának és a domain közös kulcsszavainak számának elemzése. Minél több közös kulcsszó van a domainben, annál valószínűbb, hogy versenyeznek egymással. Hány közös kulcsszó van a domainekben. Összesen hány kulcsszó alapján rangsorolnak az egyes webhelyek. Forgalmi költség a CPC-adatok és a becsült mennyiség alapján. Hány kulcsszóért fizetnek a Google Ads szolgáltatáson keresztül.

Profilelemzés

Ügyeljen arra, hogy Ön és versenytársai hány hivatkozó profilelemzés alatt álló domainnel rendelkeznek. A részletezéshez kattintson a hivatkozó tartományok SEO elemre a jelentés tetején, és rendezze a listát jogosultsági pontszám szerint.

Ha webhelyének sok hivatkozó domainje van, amelyek mindegyike alacsony hitelesítési pontszámmal rendelkezik, akkor előfordulhat, hogy webhelyének nincs elég ereje a jobb minőségű bejövő linkekkel rendelkező versenytársakhoz képest. A link szolgáltatásának különböző jelentései lehetővé teszik a visszamutató hivatkozások teljes számának és típusának megismerését, azt, hogy a legtöbb követi-e vagy nem követi-e, és hogy milyen típusú hivatkozásokról van szó. A horgonyszöveg elemzése segít abban is, hogy kiderítse, hogy megtörtént-e a hivatkozásépítés, és hogy ezek a hivatkozások tartalmaznak-e kulcsszavakat a weboldal optimalizálás horgonyszövegében.

Kapcsolat

Albron Öntészeti Bt.
Cím: 2131 Göd, Nemeskéri-köz 3.
Mészáros János: +36 27 337 241
E-mail: onteszet@albron.hu
Címkék

SEO PARTNEREINK